Me moeder vertelde dat er een emmertje in me lichaam zit
In dat emmertje komen al me tranen
En dat emmertje spaart me tranen op
En als het emmertje vol is
Dan komen de tranen uit me ogen
En als die gestopt zijn
Is het emmertje weer leeg
Dan kan ik weer voor een tijdje verder zonder tranen
Tot dat het emmertje weer vol is
Dan stromen allen tranen weer uit me ogen.
Nu stromen de tranen uit me ogen
En het houd maar niet op
De tranen lopen over me wangen
Ik ben ontroost baar
Alleen maar omdat ik u zo mis
Ik weet het, het is een tijd geleden
Maar toch mis ik u nog steeds
Ik heb u niet echt gekend
Maar toch bent u me opa
Ook al bent u hier niet meer.