Alles.
de moeite en de kracht
Alles moet je hebben
leven doe je, maar waarom?
waarom kan je niet leven zonder geld,
waarom zijn mensen niet aardig tegen iedereen?
zo graag vrij,
zonder alles.
vol van 'ik', niet van 'hun'.
schelden en vloeken, door iedereen
niemand die het 'anders' écht accepteert
ik houd me sterk, zeg geen dingen die nergens op slaan,
maar soms moet je wel,
om te leven moet je je er soms in verdiepen, de levenswijze van anderen.
Ik heb de nacht leren kennen,
en de dag.
De uren dat je wakker bent,
en de uren dat je slaapt.
De plekken met vreugde en die met waanzin.
Maar er is nergens een plek die ik heb onderzocht waar alleen maar één ding is.
In mijn dromen zie ik hem voor me,
een plek op heuvels met gras,
in de nacht,
maan en sterren aan de hemel,
een lach, nee!
Geen goed of kwaad, alleen dát moment waarop je niet denkt en alleen maar luisterd naar het niets.
Vol van alles,
maar niets om te uitten.
Alles...