Dag Paul dag Jo
ik wil jullie iets zeggen
vlaanderen gaat geen cent meer bij jullie beleggen
we zijn niet boos maar tristig om wat jullie hebben gedaan
al onze spaarcenten schoten jullie naar de maan...
Jo en Paul, podverdorie toch
hoe kon dat toch zijn
jullie beloofde parels
ook ik was een zwijn
Vandaag verschijnen jullie voor ons land
je leest er verschrikkelijke dingen over in de krant
oplichting, koersmanipulatie, initiebedrog
een wildernis van fraude, witwassen ook nog
Een vlaming die kwaad word, zie je niet vaak
maar elke beursbeenhouder zint nu toch op wraak
bepotel zijn vrouw daar kan hij nog tegen
sla zijn kinderen, hij zal amper reageren...
Aan ons geld mag je nooit raken
of wil je dat wij elk bot in je lijf komen kraken
valsheid in geschriften is misschien een hobby in dit land
maar geld moet opbrengen nog liever steken we het in brand
Je hebt ons niet alleen belachelijk gemaakt
jullie hebben ook onze spaarvarkens gekraakt
het is als een luchtkasteel in mekaar gezakt
weet je, ik voel me nu toch redelijk bekakt
daarom sluit ik nu maar mijn poezie
zonder die verdoemde spraaktechnologie !!!!!!!!!!