Wat zitten we nou allemaal te zeiken
Wat willen we daar mee bereiken
Net of het hier allemaal zo slecht is
Weetje dan hebben we het mis!
We hebben het hier goed
We kunnen staan op eigen voet
Arme landen,ja die mogen zeuren
Door alle dingen die daar gebeuren
Daar hebben ze geen poot om op te staan
Niks is zeker, zelfs niet hun eigen bestaan
Dat noem ik pas onrechtvaardig
En weetje wat het rare is
Ookal hebben ze geen salaris
Iedereen kijkt vrolijk en blij
Hun bekenden wonen dichtbij
De deuren staan gewoon open
Iedereen kan in en uit lopen
En dat ondanks alles wat daar gebeurt
Heb ik niemand gezien die zeurt