Leeg,
Niks meer,
Om over te praten,
Het lijkt wel,
Alsof ik mezelf heb verlaten,
Eindelijk,
Na al het haten,
Alsof ik nu,
Iemand anders ben,
Niet meer de persoon,
Die ik ken,
Die ik was,
Of nog steeds ben?
Straks weer zal zijn?
Of nooit geweest ben?
Niks meer,
Om over te schrijven.
Het lijkt wel,
Alsof ik het niet ben.
Tenminste niet,
In levende lijve.
Alsof ik,
ergens anders ben.
De wereld niet leef,
Zoals ik hem ken. .
Niks anders kan,
Dan iedereen haten.
Alles vanzelf,
Niks van mezelf.
Ben ik dat wel?
Of is dit allemaal een spel?
Niks meer,
Om over te denken,
Alsof ze me,
Geen gedachtes meer schenken,
Wat moet ik doen,
Wat moet ik zeggen?
Ik weet het niet,
Ik zeg wel niks meer,
Misschien zeg ik
De volgende keer,
Weer wat meer,
Maar nu doet het teveel zeer.
Niks meer,
Om te doen,
Ik zit hier,
Gewoon m’n tijd te verdoen,
En alles,
Wat ik zit te schrijven,
Zet ik neer,
Om de tijd te verdrijven,
Het duurt te lang,
En langzamerhand,
Word ik bang,
Dat het zo zal blijven,
En nooit meer,
Iets goed kan schrijven,
Of zit ik nu te overdrijven?