anders dan de bekende spijt kan het niet voelen
in de tijd die we vergeten, zijn weinig vrienden verloren
misschien hebben zij zich goed verstopt
resultaten uit het verleden bieden geen garanties
maar de investeringen die we doen in grote bodemloze hoop
blijft eenzaam overend staan tegen de dorre horizon
geen hitte nog die ons kan verwarmen het is ijskoud
het hoofd biedt geen uitkomst geen enkele berekening voldoet
er wordt driftig op laptops ingehakt slechts de vingers breken
sommige mensen zijn gekomen terwijl anderen ons verlieten
een schaduwelftal van oude bekenden met schuine humor
waarmee we menig bierlokaal onvelig maakten
er wordt gewisseld dat de bank gestaag leegstroomd
er blijft niemand over die nog tegenstribbelen kan
als de stroming dan aanzet en ons meesleurd
hebben we niet aan houvast gedacht het wordt weggerukt
vanuit de diepste groeven van onze handen komt stof
dat neerdwarrelt in zachte hoekige plooien en zich ophoopt
tot bergen onvolprezen werkmansdrift