Lieve oma,
U zit daar in uw stoel
Met uw eigen ouderwetse gevoel.
Toch praten wij uren lang
soms maakt mij dat bang.
Bang om u te verliezen
Of om te kiezen.
Moet ik soms iets aan pap vertellen
Of zal ik u de volgende dag even bellen?
Bent u niet bang om mij alles te vertellen?
Ik vind het fijn om u te vergezellen.
Samen thee drinken met een bonbon
Als dat nou altijd eens kon!
De laatste dagen leer ik veel van u
het klinkt misschien cruu.
Maar ik zal deze dagen blijven herinneren
En later doorvertellen aan mijn kinderen.
Lieve oma, u bent eerlijk, oprecht en lief
Dit gedicht is voor u, alstublief
Leef nog een tijdje door
dan kan ik nog genieten van uw verhalen hoor!
Dag lieve oma!