Zinloos
Nergens zoveel rust
Als bij de doden
Op het kerkhof
Wat heeft het voor zin
Treuren bij een dode?
Die merkt het toch allang niet meer
Wellicht heeft het even weinig zin
Als het leven zelf
Je word geboren
Je gaat naar school om te leren
Je leert om te werken
Je werkt voor geld
Je eet, ademt, leeft
Je stopt met werken
(waar je al die tijd
voor op school hebt gezeten)
Beland soms nog even in het bejaardentehuis
En gaat weer dood
Wat heeft het voor zin
Te treuren bij een dode?
Wat heeft het überhaupt voor zin
Om te leven?