Ach, die boterham met pindakaas
de pot is nu bijna leeg
Van de knip ben ik nu de baas
blij dat ik een potje jam weer kreeg
Morgen naar de voedselbank
spannend moment, een blij gezicht als dank
Heerlijk wat zal er nu weer zijn
vast een brood, ja dát is fijn
Vorige week zelfs een heerlijk bamipakket
direct de pannen op het vuur gezet
Snel veel voorbereid vanwege houdbaarheid
heel gelukkig deze meid
Zeker een paar dagen houd het mij wel zoet
fijn dat deze regeling voldoet
Met zijn allen een bakje leut
wel of niet.. een echte teut?
Gemoedelijk zitten we dan bij één
ontevreden echt geeneen
Dankbaar voor alles wat er komt
morgen maar eens aan jullie opgesomt