Straatverlichting
Schemering in de lege verlate straat,
een boom die er slaperig bij staat.
De sterren kijken op haar neer,
wakend fonkelen zoals een echte heer.
Maar dan springt het straatlicht aan,
doet de groene boom in de schijnwerper staan.
Op haar gelaat verschijnt een oranje schijn,
ipv te slapen legt ze haar blaadjes piekfijn.
Met al die ogen op haar gericht,
is wakker blijven meer dan een plicht.
Ook de sterren zijn plots verdwenen,
waardoor de boom zachtjes moet wenen.
07/06/2007, 22u18