ik bleek dom te zijn geboren
ik vergat steeds alles wat ik leerde
nooit kon ik op een vak hoog scoren
buisde elk examen dat ik probeerde
nooit eens een tien op tien
zelf nooit eens de helft gehaald
zoiets hadden ze nog nooit gezien
ik heb toen serieus gebaald
elk jaar blijven zitten
daarna lieten ze maar door
omdat ze niet hoefden vitten
want ik deed er zoveel moeite voor
elke dag uren en uren leren
elke dag, ik leerde elk boek
ik bleef maar studeren en studeren
en had toch weer een buis aan men broek
ik ben al verschillende dokters moeten aflopen
ik weet wat ik heb, ik ben niet stom
maar mijn ouders bleven maar op beter hopen
maar tja, ik ben gewoon dom
na twaalf jaar middelbaar te hebben gedaan
ah ja, elk jaar twee keer
ben ik toen niet meer naar hoger onderwijs gegaan
anders buisde ik toch weer
ik mocht op domme kinderen passen, er waren er zo velen
ik bleek sociaal te zijn aangelegd
ik werd zowaar betaald om met die kinderen te spelen
toch nog een mooie toekomst voor me weggelegd