Alles heeft zijn uur en tijd
Alles in dit leven
Er is een tijd om te baren
En er is een tijd om te sterven
Een tijd om te planten
Een tijd om te rooien
Er is een tijd om te doden
En een om te genezen
Een voor afbreken
En een voor opbouwen
Er is een moment voor huilen
En een voor lachen
Voor rouwen
En voor dansen
Er is een tijd van liefde
En een tijd van eenzaamheid
Van kussen
En van afwenden
Er is een tijd van zoeken
En een van verliezen
Een tijd van bewaren
En een tijd van wegdoen
Er is een moment om te scheuren
En een om de scheuren te naaien
Een moment voor zwijgen
En een moment voor spreken
Er is een tijd voor liefhebben
En een tijd voor haten
Voor oorlog
En voor vrede
Prediker 3 1:8
Zou er ook een tijd zijn
Die jouw wonden geneest
Zodat daarna
Ook de mijne weer
Kunnen genezen?
Zou er een tijd zijn dat jij
Me kan vergeven
Zodat ik weer
Met opgeheven hoofd
kan lopen?
Zolang jij me niet kan vergeven
Zal ik met moeite leven
Want het verscheurd me
Dat ik je zo gekwetst heb