Held
ik ken haar niet ... en toch weer wel
zij verwoord wat ze voelt
het is niet alleen kommer en kwel
zij ’’ schrijft ’’, en dat alles met een doel
als ik het lees, gaat het snel
het is ’’ leven ’’, ik begrijp wat zij bedoel
een ’’ held ’’ is ze, ze geeft ons les
zij leert ons wat leven kan zijn
maar ook hoe dichtbij sterven is
zij geeft aan, leed is te dragen, al doet het pijn
maar die bagage hoort ook bij de erfenis
helden leven kort ... daar zit het venijn
het leven wat zij deeld en heeft voortgebracht
... trots op haar ..., liefde gevend en genoten
een herinnering ..., vol van kracht
het is een les, telkens weer
zoekend naar leven,... wat anders gedacht!
elke dag is er één, dat is wat ik ervan leer
zij is een ’’ held ’’ dat heb ik haar toebedacht
voor rose-anne
LYF