Mijn vriendin kwam op de koffie,
Vertelde me van haar zoveelste dieet.
Kijk dan Roos, 'k pas niet meer in mijn kloffie,
Het wordt tijd dat ik wat minder eet.
Sprak haar weer twee weken later,
Vroeg: En? Hoeveel kilo is er af?
Nou, van dat dieet heb ik een kater,
Dat was een regelrechte straf.
Mocht eigenlijk best veel eten,
Alleen koolhydraten niet.
Van eieren met spek wil ik niets meer weten,
En ik viel geen gram af, zoals je ziet!
Nee, het is maar dat je het weet,
Nu volg ik een soep-dieet.
Koffie?
Koekje erbij?
Nou...eentje dan.. een kleintje..