Melancholie, een begrip
De betekenis ruim en veelzijdig
Gevoelens, in denken. Lichamelijk, veelal licht pijnlijk
Onmogelijk er aan te ontkomen, het overvalt je gewoon
Een woord, een klank, een geur, een ....... als 'trigger'
Het komt in alle hevigheid op, stoppen is niet meer mogelijk
Niet te controleren dwingt het je te denken
Aan angsten en gevoelens die je normaal verdringt
De realiteit binnen je eigen muren, geen verweer!
Je verleden als realiteit bijna tastbaar
De pijn verzacht door tijd en ervaring
Het heden als pleister, om te bedekken.
Weemoed als synoniem?
Terugkijkend naar een verleden, heimwee naar toen
Herinneringen ervaren in een moment van het heden
Vragen toen niet beantwoord, nu opnieuw gesteld
Beslissingen in het verleden genomen worden nu geevalueerd
Als het woordje "als" er niet was
Had ik maar, wat als .......? De vraag retorisch bedoeld
Je weet het antwoord, gelijk het moment de vraag opkomt
Als een masochist beleef je dat ene moment
De emoties van toen, de pijn, de schaamte, het verdriet
De herinnering eraan, verzacht door tijd en ervaring
Het heden als pleister, om te bedekken.
Humor te vinden binnen dezelfde woorden
Vermaak over situaties toen reeel nu ridicuul
Leedvermaak naar anderen maar ook jezelf
Zelfspot door evaluatie, de spiegel die je jezelf voorhoudt
Jezelf als parodie, wie kent het niet?
Je eigen verleden vormt het interieur van een spiegelpaleis
Ziehier de ware bron van humor en ..........
Als het woordje "als" er niet was
Een glimlach onderstreept deze gedachte
Welke? Zoveel als er spiegels zijn
De herinnering eraan, verzacht door tijd en ervaring
Het heden als pleister, om te bedekken.
Rolling