Opa
Vandaag vond ik een foto van mijn opa
De brave man die is al jaren dood
Hij was de allerliefste van europa
Mijn beste vriend, mijn held, mijn zielsgenoot
Muziek dat was zijn allergrootste gave
Misschien daarom dat oma voor hem viel
Hij liep kaarsrecht vanvoor in de fanfare
Bespeelde de trompet met hart en ziel
Hij maakte schilderijen in zijn leven
Bewijs daarvan hangt hier nog aan de wand
Zijn creativiteit heeft hij gegeven
Herinneringen blijven zo in stand
Maar ‘t mooiste wat er mij is bijgebleven
Dat heb ik eeuwig in mijn hart bewaard
De liefde die hij altijd heeft gegeven
Is na zijn dood nog altijd niet verjaard