Optisch of een balletje
Met of zonder draad
Keuzes moet men maken
Je weet wel hoe dat gaat
Bij elke computer past een muis
Al is ze wit of blauw of zwart
Van Logitech of Microsoft
Zelfs Apple voor mijn part
Knopjes, wieltjes, toeters, bellen
Opties zijn er bij de vleet
Zelfs de meest banale desktop-muis
Is er één die “Wheel Mouse” heet
Op slechts twintig jaren tijd
Evolueerde de technologie zo snel dat
Ik het nooit meer zal vergeten
Hoe lang de draad van mijn eerste muis mat