Moeder Jetje.
De oorlog was voorbij
de opbouw was begonnen,
nieuwe listen werden verzonnen
om aan babygoed te komen,
er waren immers nog bonnen!
Niks was er bijna te koop,
je liep te hoop
om aan dagelijkse kost te komen.
Dus Jetje moest creatief zijn,
er werd nieuw garen gesponnen.
Meelzakjes werden tot hemdjes
en broekje gesmeed,
dat waren nog eens andere tijden.
Een molenaarsvrouw uit hoogland
leerde letterlijk de touwtjes
aan elkaar te knopen,
moeder natuur hielp haar een handje!
Fijn weekend tineke ebing