Sluit je ogen en stel je voor,
een steegje dat opduikt uit het niets,
waar regendruppels vallen als tippelende geluiden
der hakken van zij die haar liefde juist had verkwist.
De weg naar huis is lang, het blinkend mes rees,
een schreeuw gesmoord door een misthoorn op de Theems.
Het raadsel voor de arm der wet
was het uitpluizen daar het voor het geld
of een daad van passie was.
Maar de gedachte voor een antwoord had geen tijd
want enkele dagen later vond men terug,
een in geweld verscheurd meisjeslijf.
De ban van angst greep nu de stad
een verstikkend gevoel had
bij elke conversatie nu de bovenhand,
wanneer weer een lichaam versneden werd gevonden
een roepnaam op ieders lippen werd gebrand,
de naam van Jack de Ripper was uitgevonden.
Het plukken van straatmadeliefjes
nam abrupt een einde toen men een notabele verdacht,
een man van de straat gebrandmerkt werd,
of er één door het volk was aanbracht,
toch hem, een opzienbare schijnproces gaf
en met dood door verhanging aan de galg bracht.
Open nu je ogen en wandel door dit mistige straatje
met om je hoofd schimmige beelden en figuren
van blinkende messen met een duivelsgelaat,
dat in de schaduw des huizen staan te gluren.
Draai je om en luister, een getik op straat,
een regendruppel?… of was het geluid van een hak?
Wees gewaarschuwd, voor twee geld mijn woord,
waar je gaat of staat,
want de man die uit lust moord
is nooit met zekerheid gesnapt..
“…. A englisch talle…”