Verlaten
is het zo, sta ik buiten deze maatschappij
hoor ik er niet meer bij
heb ik afgedaan,omdat ik iets mankeer
het vechten daarvoor maakt mij niet blij
waarom moet ik vechten
wat heb ik te bewijzen, tegenover wie
is er iemand die dat van mij verlangt
hoeveel tijd is nodig om deze vraag te slechten
ben en voel mij nog zo jong
maar de omgeving beslist daar anders over
die zegt ’’ wij vergrijzen ’’ is dat zo
alleen al die gedachte, wou dat ik hem verdrong
wie zijn wij, dat wij anderen buiten sluiten
waarom doen wij dat en met welk doel
zijn wij zo blind, of kijken wij niet goed
zijn wijzelf zo goed, of sluit ik mijzelf buiten
we hebben elkaar nodig, zonder te oordelen
waarom toch altijd dat stroop smeren
om erbij te horen!, waarom die moeite
neem mij zoals ik ben, zonder te veroordelen
LYF