Wanneer alles is opgebrand
hoeft enkel nog de asse worden weggeblazen
en is alles voltooid verleden tijd
echter
mijn adem verstokt nog in mijn keel
die de tranen
op weg naar mijn wangen doorlaat
was het sterven van de minnaars snel verwekt
t’tergrave dragen van de vriendschap
zal moeilijker
maar toch gedragen worden op zelfrespect
met geen begrip
voor egoïsme
of ondank
maar
met
een enkele
zucht
als messteek.