geluiden op de trap
kamers achterlatend
klanken van woorden
de deur dicht
licht gezoem
kreukels in de dekens
gekraak van het bed
een onverwachte klank
onbedoeld snaar bezet
lage hoge tonen
gekozen soms verkeerd
herhaling verbuiging trilling
bekend want aangeleerd
het gezoem wordt onhoorbaar
de klanken overwinnen
langzaam vallende tonen
die niet eindigen of beginnen
val mee en raak het water
de aarde en de lucht
ga dieper maar ook hoger
kom mee in diepe zucht
snel en hard akkoord
ren en val en spring weer op en laat je niet meer vallen je rent maar door tot niets meer ziet en ruik de
zomer al
en dan opeens een knal van buiten
of een vogel
een stoel die valt