waren het wel bloeddruppels?
mischien wel jouw geheimen tegenover mij?
Het gaf een gevoel alsof ik was gestorven.
aldus dat mischien wel kwam
door de tallozen woorden wat je tegen mij zei.
Maar bloeddruppels of jouw geheimen daarintegen..
Voelde me verraden, maakte mij krankzinnig.
door stomheid verslagen mischien wel verlegen,
en vroeg me daarop af of ik naar de hemel was gestegen.
maar hoe kan ik naar de hemel zijn gestegen,
maakte dat mij dan niet gestorven?
Maar hoe kan het dan zo zijn,
dat ik me dat afvroeg,
afgezien van mijn pijn?
Wellicht was het verdriet dat me liet dromen.
"Maar waren het bloeddruppels of slecht jouw geheimen,
wat ik over mij heen voelde stromen"?
Waren het wel geheimen of juist druppels bloed wat over mij heen waren gekomen?