Het ene moment wil ik zeggen
dat jij de allerliefste bent.
Het volgende wil ik het liefst
zo verweg mogelijk uit je buurt.
Ik vind je lief,
heus echt waar.
Maar houden van
klinkt zo verweg.
Word ik alleen blij
van je aandacht?
Of van jou
om wie je bent?
Ik vrees dat ik vrolijk wordt
van je lieve woorden
je zoenen en omhelzingen.
Je aandacht.