Mokum Referendum
Eerst duwen ze nos IJburg door de strot
en niet zo lang daarna
moet de Noord-Zuidlijn worden aangelegd
als 'n kostbaar, maar smakeloos nagerecht
De dames en heren politici
hebben weer beslist
'n wijk erbij, weg met de natuur!
en nog 'n metro...dat is toch niet te duur?
Maar...wordt er later dan gezegd
het volk heeft het zelf beslist!
Door het referendum kreeg de politiek haar zin
Maar zeg nu eens eerlijk: Wie heeft daar nu nog vertrouwen in?
De belangen zijn te groot
alles ligt al vast
Opengebroken straten, huizen die verzakken,
de politiek blijft het volk verlakken.
Wat wordt het de volgende keer?
Misschien Schiphol in het centrum
om al die auto's uit de stad te weren
Wanneer zou de politiek het eindelijk eens ooit leren?
Maar toch Mokum, met al je rare dingen,
houd ik van je, met heel m'n hart.
Ik blijf hier wonen, al bied je me 'n miljoen.
En er is geen referendum dat daar iets aan kan doen!
David S 13-07-1997