Act your age
(Een arbeidsconflict)
"Kunt u niet beter uw leeftijd acteren?"
"U komt jonger over dan u werkelijk bent."
"U zult zich carrièretechnisch blesseren."
"Als u deze problematiek niet erkent."
--------------------------------------------
"Misschien heeft u gelijk
Met wat u beweert.
Dat ik minder bereik
omdat u mijn persoon onderwaardeert.
Maar u ziet mij werken
met passie en plezier.
Waarom wilt u mij beperken?
Mag je soms niet lachen hier?
Laat mij van mijn fouten leren
Niemand is perfect.
Als u mij wilt corrigeren
Doe dat dan correct.
Nee, ik bedoel niet via, via
Of "Daar kom ik nog wel op terug"
U wijst mij stiekem na
en steekt messen in mijn rug.
Dus ik gedraag mij onvolwassen?
Maar open ben ik wel.
Ik weet dat ik op moet passen
want u verzint de regels van dit spel.
Nee, ik heb u wel door.
Ik kijk u wel recht aan.
Ondanks uw lease-bak stelt u niets voor.
Ik zoek liever een andere baan."