Zie twee bomen
Een auto
Een langskomende fietser
Twee waarschijnlijk bekvechtende honden
Maar kijk snel weg
Aandacht terug naar de meester
De alleswetende zo hij zich waant
Moet onder dwang luisteren naar wat hij nu weer uitkraamt
Zou zo graag nu even die boom zijn
Of die eeuwig vrije hond
Vastgewortelt aan de grond
of harig als die borstel
kan me niet veel schelen
als ik hier maar weg mag
oneindig gezeur en wat slijmerig gelach
wat ben ik die eikel zat
dit alles om me heen
school is wel zo handig
maar waar gaat dit nu weer heen
de helft van mijn leven investeren om de andere helft te werken
10 jaartjes genieten van een veelste zuur verdiende pensioen
Nee ik wil het anders
Geef mij maar een miljoen
Zou het goed investeren, eerlijk waar
Liet me vastwortelen of beplakken met haar
Dan ben ik toch nog die hond
Of een van die twee bomen
Maargoed zou moeten afwachten wat de toekomst voor mij staat klaar te stomen