Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Alpe d'Huez
net had ik de klim gewonnen
van de koninginnerit
door de media besprongen
werd ik plots een wereldhit
columnisten van LÕEquipe
peilden naar mijn Ronde-kansen
weer een Belg die met een stip
Ôn poep liet ruiken aan de Fransen
kurken knalden luid en talrijk
tifosi joelden op de straat
babes en missen uit heel Frankrijk
wilden met mij op de plaat
opgezweept en zegedronken
merkte ik aanvanklijk niet
de bevelen en het bonken
van de Tour-gendarmerie
mannen in het blauw met pet
sloegen mij strak in de boeien
daarna in hun camionnette
waarop de sirenes loeiden
zwaarbeduusd op dÕachterbank
zag ik daar pikuren naad'ren
tierend over dope en drank
duwden ze die in mijn aad'ren
Õt wit van mijn bolletjestrui
kleurde rood van Õt spuitend bloed
toen men mij op de fauteuil
krachtig scheidde van mijn broek
buisjes en andere slangen
dreef men om mijn edelwerk
knijpend met steriele tangen
spoot dÕurine door het zwerk
ook mijn haar moest het ontgelden
scharen vochten om een spriet
hun chef begon toen te schelden
over mijn hematochriet
slingerend door haarspeldbochten
langs een steildalende baan
zag Ôk hoe paparazzi vochten
met hun Canon door het raam
ik dook weg en sloot de ogen
vloekend over mijn ploegarts
nooit meer zou ik hem geloven
mijn carrire werd een frats
plots voelde ik de wagen zwalpen
opende mijn ogen in paniek
ik zag beelden van de Alpen
met een Sporza-generiek
Reacties op dit gedicht
Aramis vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
Over dit gedicht
Auteur:
Aramis
Gecontroleerd door:
benji
Gepubliceerd op:
18 augustus 2007
Thema's:
[Sport]
[Bedrog]