Opa zoals ik je kende
was voor mij genoeg
opa zoals jij van mij hield
was voor mij byzonder
opa zoals jij mij dingen leerde
was voor mij geluk
de dag dat ik kreeg te horen
datgene wat mijn leventje zou verstoren
opa ligt in het ziekenhuis
en komt hoogstwaarschijnlijk niet meer thuis
't verscheurde mijn hart
maar moest niet van je hebben
niet na alle verhalen van mijn ouders
ik had besloten
dat het voor mij was afgesloten
opa zoals ik je kende
was voor mij genoeg
opa zoals jij van mij hield
was voor mij byzonder
opa zoals jij mij dingen leerde
was voor mij geluk
afsluiten was geen optie
want je komt telkens terug
terug in oma, terug in as..
voor mij ontzettend pynlijk
opa zoals ik je kende
was voor mij genoeg
opa zoals jij van mij hield
was voor mij byzonder
opa zoals jij mij dingen leerde
was voor mij geluk
opa, ookal had je een eigen manier
van je gevoelens tonen
het voor mij
duidelijk genoeg...