Alle mensen hebben wel zo
hun voorkeuren,ook voor kleuren.
Bij mij was dat heel lang rood,
tot een buurtje mij blauw leerde kennen.
Voor een versiering in het interieur
heeft blauw wel iets speciaals.
Het is beslist een kleur die opvalt.
Ik heb nu hier en daar iets blauws.
Blauw is ook fijn buiten,
vooral de lucht dan.
Laten we nu al weken
geen blauw meer gezien hebben.
Integendeel!Bijna alle dagen
flinke regenbuien.
Het gaat niet alleen vervelen,
het tast ook het humeur aan.
Ach ja,'t is zomer.
En dan wil je toch graag wat zon.
Liefst nog in een blauwe lucht.
Maar dat lukt deze zomer niet.
't Kan verkeren,zei Bredero.
Geloof het of niet,
maar deze week was er plots
weer een blauwe lucht.
Ik voelde me hlemaal opleven.
Zou het nu echt lukken?
Ja,hoor,toch voor enkele dagen.
Geniet er dus maar van!