liefde doet pijn
dit is 'n verhaal met een randje rouw
ik kende eens een mooie vrouw
'k droomde van een avontuur
wijn en kaarslicht, 't nachtlijk uur
maar ze was getrouwd, ach nee toch
en ook m'n tandarts, ook dat nog
toen 'k langs kwam voor een bezoek
was 'k voor haar een open boek
ik zei: "mevrouw, wat 'k zeggen wou,
ik hou van jou, begrijp 't nou
kom we gaan op avontuur
wijn en kaarslicht, 't nachtlijk uur."
maar ze lachte toen niet meer
en zei: "neemt u plaats meneer
open uw mond." 'k had 't te laat door
want ze nam haar grootste boor
liefde doet pijn, liefde doet pijn
vrouwen met boren zijn vals
kijk uit, kijk uit, kijk uit
't was voorbij. 'k zag haar gezicht
nu in een heel ander licht
er verschenen daar helder en klaar
twee kleine hoorntjes onder d'r haar
en toen ze boorde rook ik heus
de geur van zwavel in m'n neus
dus weet dat het nooit echt went
als je verliefd op de tandarts bent
-'k ben toen heel hard weggerend -