Samen
Donkere wolken trekken voorbij
verdriet heeft er de boventoon
schep op schep tovert bergen
rondom jou het verwarde dal
begrijpelijk de warme tranen
van een verscheurd moederhart
jaar na jaar, dag na dag
zij is niet meer, weg zon en maan
je trouwe viervoeter kijkt je aan
schuine kop, ogen op droef
het waarom zet vraagtekens
waar wij ze niet willen zien
toch blijft dat speciale plekje
diep in harten verscholen
herinneringen koesterend
gedachten bevrijdend
de bloemen op muren
en vlinders van steen
schenken moed en kracht
en helpen je er doorheen