Dromevaren.
Nog eenmaal zeilen op herinneringen
enkel fluisteren in verzen
met tederheid
die op zijn tenen mijn hartje komt binnengetreden
heel zachtjes
alsof het geen vragen wekken wil
tranen gestelpt wil laten
en
toch gek doen
in alle mogelijke en onmogelijke variaties
wie ben ik dan
om te huilen of te doden,
nog eenmaal alle dagen.
Sammeke.
.