Een optimist is
een illusionist
Hij vecht voor luchtkastelen
uit zijn dromen.......
Al zullen ze er nooit komen,
het kan hem niet schelen.
Het houd hem op de been,
sleept hem door de harde realiteit heen.
Wat is een Pessimist?
Zonder kwaad in de zin
Gaat hij tegen de optimist in
Omdat de pessimist
De kracht tot optimisme mist
Zijn dromen zijn te vak verloren gegaan
Hij denkt "dat doe ik de optimist niet aan!"
Maar wat hij niet weet
....is, dat de optimist zijn dromen niet
als realiteit ziet
Het is slechts zijn drijfveer
om op de been teblijven
Niet af te drijven
keer op keer weer