Heb jij soms ook dat gevoel,
dat het lijkt of je nergens bij hoort?
Dat je je nergens thuisvoelt
En dat alle ellende je de grond in boort.
Heb jij soms ook dat gevoel,
dat je leven niet gaat zoals je het wil zien?
Maar dat je alles maar laat gebeuren
en rustig voor jezelf telt tot tien.
Heb jij soms ook dat gevoel,
dat je je leven van een afstand ziet?
En dat je dan tegen jezelf zegt,
HALLO, zo wil ik het niet!
Heb jij soms ook dat gevoel,
dat je leven als een film voorbij gaat?
Dat je niets in de hand hebt
en voor verandering is het al te laat.
Heb jij soms ook dat gevoel,
dat je nooit liefde zal ontvangen?
En dat iedereen die je kent,
je met je gevoelens lopen stangen.
Heb jij soms ook dat gevoel,
dat je jezelf in dit gedicht terugziet?
Maar je moet voor jezelf ondervinden,
zo wil je het niet.
Want heb jij ook dat gevoel,
dat dit gedicht gaat over zelfmedelijden?
En dat voor een beter leven,
nog altijd JIJ ZELF moet strijden!