versnellingsgevoelige onverdraagzaamzeid
jij maakt onze ledigheid niet mee
jij verbleekt ons verleden
en vermeendigvuldigd ons zinloze heden
onze eeuwigdurende versneling op zoek naar de toekomst
iets wat alles kan zijn maar dat wij tot niets maken
en met een vervelende stof bedekken
veel te snel leven en de vernevelde toekomst op een eigen manier beleven
onze verlangens te snel laten afkoelen
terwijl de zon in alle hevigheid brand van verlangen
het heden vervuld de toekomstige gedachte
die de eeuwigheid van de warmte verkrachte ....