Gisteren leek alles,
wat grijzer, wat grauwer.
Vandaag lijkt mijn vaalgedragen spijkerbroek,
wat nieuwer, zelfs wat blauwer.
Mijn koffie ruikt zo heerlijk bruin,
door de rook van mijn sigaret.
Mijn beddegoed zo stralend wit,
door de nestgeur van mijn bed.
Vandaag draag ik mijn roze bril,
en kleur mijn wereld prachtig.
Vandaag begint mijn nieuwe ik,
vandaag voel ik me machtig.