"ZELFMEDELIJDEN" (zoals jij het zou noemen)
Ik huil zonder tranen
Ik huil zonder geluid
omdat het vandaag niet gewenst is
dat ik me uit
Ik ben ook weleens moe
ook al zie jij dat niet
Want jij ziet jezelf, je werk
en je bent ziek
En kijk eens
ík ben lui! en m'n familie erbij
en klagerig ook en een zeurwijf
en ALTIJD sjagerijnig
Mijn moeder heeft nooit wat gedaan
en mijn zusje is lui
en ik klaag alleen maar
dus wat zeur ik nou?
Moet niet beginnen over de buurvrouw die rustig haar was in de lijn kan hangen
omdat haar man die wel opruimt
Over m'n moeder die 's weekends kon winkelen
omdat m'n vader dan thuis was
Want jij ruimt de vaatwasser uit
en da's heel veel!
en af en toe verschoon jij ook een luier
en doet de kinderen op bed
Je blijft een dag thuis!
Zodat ik kan werken!
En ik ben geen tuinvrouw
dat zou ik er toch makkelijk bij kunnen doen!
Jij kent van die vrouwen die
melken op de boerderij
vrijwilligerswerk doen
cakejes bakken
en daarnaast hun huishouden erbij runnen
die altijd bezig zijn!
Dus.....
ik moet niet klagen!!!
(Ik moest deze week de babyfoon bij de buren uitleggen
om de wekelijkse boodschappen; zelfs het brood was op,
te kunnen doen)
Wellicht ben ik lui
tot weinig in staat
Voel weinig waardering
voor wat ik ook doe
Maar zeg jij vanavond:
"Ik hou van jou"
Dan voel ik me misselijk
en denk
"ben ik wel de vrouw voor jou?
en jij de man voor mij?"