Trouw
Is dat het belangrijkste voor een vrouw?
Zal ze wachten, tot de douw
Op de man van haar dromen,
Ginds bij de bomen?
Is ze in staat de verleiding te weerstaan,
Aan de schoonheid, van een andere mannelijke zwaan?
Of komt liefde spontaan?
En maakt hij de pijn eindelijk ongedaan?
Die ze stiekem lijdt,
Die stiekeme strijd
Vanbinnenin,
Maar pijnlijk niettemin…
Zal ze blijven bij haar man?
Waar ze tegen beweerd, dat ze niet zonder kan?
Of heeft ze een ander plan?
Kan een man zeker zijn?
Blijft ze eeuwig de mijn?
Liefde kan vele dingen genezen,
Maar in het gezicht van liefde, heeft men veel te vrezen!