Kumasi is de tweede hoofdstad van Ghana en hoofdstad van Ashante region
een korte voorgeschiedenis,even uitleggen waar het allemaal mee begon.
Okomfo Anokyi voodopriester plantte twee kumbomen
en wou op basis van die resultaten zijn voorspelling uit laten komen
hij plaatste ze heel ver van elkaar verwijderd in de grond
De volgende woorden kwamen beslissend en ontegensprekelijk uit zijn mond
de plaats waar de boom zal uitsterven noem ik kumawu,dat betekent dode boom
en degene die zal uitbloeien krijgt de naam kumasi,vertaling van wij leven onder de kumboom.
De koning en zijn volgelingen,op een enkeling na trokken vol goede moed allen daarheen
de arme boeren die achterbleven konden het amper waar maken,ze bleven alleen.
Zo werd,na verloop van tijd,kumasi een bloeiende stad vol pracht en praal
kumawu is een heel afgelegen klein dorpje,en hier eindigt ook dit verhaal.
Kumasi is ook de garden city van West-Africa,genaamd door de bevolking uit Engeland
ze verkozen die naam met overgave bij het zien van al dat mooie groen,een keuze gemaakt met volle verstand.
Africa 2005