Mijn armen zitten vastgeklemd in een dwang
Bruisend ze denkt ook – de wereld, want de wereld die
draait en bepaalt – dat ze alles kan regisseren.
Hoe oud je moet zijn om hoe laat je thuis
hoe lang je mag staren naar het plafond en valt
hoe jong je moet zijn om de eerste keer naar binnen
een Kamasutra seance op het dakterras in hartje Amsterdam.
(es-snachts)
Het is donker, ik kan écht niet meer verbergen. Het proeft zo zout en voelt zo wit. Mijn handen trillen,
mijn hart doet zo har(t)d kloppen.
Schudden van verlangen naar het vasthouden. Jij
moet me vasthouden. Ik moet door je vastgehouden
worden. Als oud zeer plakt vast aan mijn schoenzool.
Ik geloof het niet als je zegt (ik ga de bloemetjes buiten zetten)want in je ogen zie ik dat je me onder je dekens gaat opeten.
Ik laat niet voor me bepalen hoe lang ik moet doen over
of hoe groot ik moet zijn als of welke ingang ik moet nemen
bij een bezoek aan IKEA. Ik vertel je bij dezen, en je moet
nu goed –tussendelettersdoorlezen- mijn grenzen zijn grensoverschrijdend. Schreiende kinderen mogen zich vastklampen aan mijn boezem en passievolle mannen mogen hun lippen krullen om mijn tepel-lepelend
door de yoghurt roeren in de ochtend met een Volkskrant.