Romantiek
Het begon als een tere melodie
Jij en ik, zo maar onderweg
ineens die blik zo van opzij
't maakte mij plots weer blij.
Lang was dit alles weggeweest
verstopt, door haast en sleur
en met vele lagen afgedekt
had jouw blik, dat schokeffekt.
De lucht, ineens vol kleur
bonte vogels vlogen op
geluiden kwamen plots weer door,
het was alsof mijn ziel weer openging
Bij die ene romantische herinnering.
© sjoerd44