Op zoek
Zoals een vogel vliegt over
pieken en ravijnen en
scheerdt over bossen
dalen en rivieren
op zoek,
tussen storm en regen
naar 't eigen nest.
zo
Zoek ook ik, in deze
verdwaasde wereld
langs het
snelle wekverkeer
en zwartberoete wegen
naar die ene, stille plek
ontdaan van elk streven,
waar ik toch kan leven.
© sjoerd44