Duister, het einde van een wereld,
Mijn wereld,
Stilte en korte klanken,
Geef niet meer om mij,
Ik ben alleen, in deze obscuriteit,
Woorden omringen mijn eenzaamheid in de eeuwigheid,
De enigheid in deze woorden leveren geen praten op,
Een eenzaam glas dat breekt sterft uit ver buiten het geluid,
Geluid dat me niet bereikt,
De wens die ik maak blijkt,
Niet meer te zijn wat ik wou,
Liefde is uit de wereld,
Woorden zijn signalen geworden,
Tekens, geen symbolen meer,
Ik ben er wel,
Maar niet meer voor degene naast mij,
Eenzaamheid is de troef geworden in de duisternis,
De duisternis vergezeld me en maakt me gelukkig,
Wat moet ik over pijn praten?
Pijn is een gegeven dat we niet meer kunnen beschrijven,
Liefde ook niet meer,
Wat voor een waarde hebben de letteren?
Duister,
Duisternis,
Licht,
Ogen gaan open ’s avonds laat,
Pruillippen verdwijnen en aders spatten open,
Een rijpe rijm verdwaalt,
Een geniaal gedicht gaat lopen,
Een tekst bestaat enkel zonder…,
Een klaagzang gaat verder,
De klaagzang gaat verder,
Duister, vergezel me op mijn pad,
Geef me een reden te bewegen,
Slaag me, geef me een duw,
Behandel me ruw,
Geef me iets om me mee te amuseren,
Blijf het maar proberen,
Laat me praten,
Laat me zelfs iemand haten,
De enigheid der eenzaamheid is de kwelling der licht,
Duister laat me gaan,
Hou me gevangen in jou lichaam,
Wat voor nut is het leven wanneer jij er niet bent?
Het omringen der mensen kwelt,
Eenzaamheid maakt krankzinnig,
Buitengewoon gewillig,
Het verlangen barst open in een veld,
Heb ik dat nog steeds niet verteld?
Wat wil ik doen?
Wat wil jij mij geven?
Duister,
De klaagzang zingt,
Noten der eenzaamheid,
Wat wil ik zingen?
Zing jij mee?
Stel ik nog vragen?
Ja of nee?
Is dit een gedicht?
Is dit poezie?
Haha
Duisternis,
Vernietig het licht,
Leef en zwicht,
Maak alles klaar,
En dan vergeten maar.