De dageraad is een verraad
en de zon brengt de eenzaamheid met zich op,
laat me een kernbal der liefde voelen in jou lichaam
duister,
geef me vuur,
geef me kruid,
spreid het uit,
het ontploffen van de eenzaamheid is een pracht,
heel eventjes, heel zacht,
praten,
duister,
verdoemdheid aan allen,
markeer de uitgang en wees geleerd,
keer nooit meer weer,
volg je neus,
en wat je ziet,
denk nu even niets,
denk nu even wel,
laat je gaan,
verstaan?
Duister,
Laat de hoop in je lichaam niet aan me voorbijgaan,
Je hebt me altijd bijgestaan,
Liefde of haat,
Zeg niet dat je me verlaat,
Omring de eenzaamheid,
Duister, vijand van het licht,
Klassieke vriend van de moord,
Ongehoord gestoord,
Duister, gezel der nacht,
De klaagzang sterft verder,
En ik lach,
Stap de uitgang door in het duister,
Jou lichaam,
Stap verder,
Keer niet weer.