Hoe kan je het bereiken,
door er zo naar te blijven kijken?
Waarom dan je plichten ontwijken,
en dan nog je twee handen wat ernaar rijken?
waarom blijf je roekeloos liggen,
geen poging om op te kunnen gaan staan.
Je ogen kijken angstig rond.
over je wang rolt een traan.
Maar waarom blijf je dan daar liggen,
alleen daar op de grond?
Hoe kan je dan je dromen bereiken...
Als er bij jou geen dromen bestaan?