De regenachtige winter
riep een knagend gevoel op
naar warmte en intimiteit
maar de zomer bleek nog ver weg
en toch zo dichtbij.
Bart staarde naar een pin-up aan de muur
die het strand leek te veroveren
samen met een opkomende vloed
en radeloos van verlangen
verdronk hij in een impuls
van pillen en drank
die hij nimmer meer te boven kwam.