Wat zou zijn gedachten zijn?
In het donker kijkend naar hem
Daar waar hij de hemel kruist
En het uitzicht op zijn mooist is
Wat zou hij denken als hij kon praten?
Zou hij fluisteren, schelden of glimlachen?
Zou hij zeggen wat hij denkt?
Of vermoeden wat ik niet uitspreek?
Nee, hij is stil
Zijn schaduw zacht
En zijn bijzijn rustgevend en oprecht
Hij zegt niets
Want ik zit hier aan de overkant
Kijkend naar hem
Vragen of hij mij begrijpt
Maar de top van de berg zegt alleen wat hij denkt