het is te laat voor deze poppenkast
het doek gaat voortijdig dicht
wie denkt te weten waarom
komt daarom met deze eindsom
zijn inbreng is niets dan verleden tijd
zijn goede intensies worden niet meer begrepen
nu spendeert hij al zijn lange dagen
onder de dwazen en de lepen
je hoeft niet trots te zijn op hoogbegaafdheid
zijn intelligentie bracht hem op eenzame hoogte
zijn goede innerlijke mens bracht hem geen goed
zijn laatste sputterende woorden toonden alleen nog moed