Was ik maar...
... een echte dichter, dan kon ik dichter bij je zijn
... jouw bloed, dan kon ik je hart verwarmen
... je televisie, dan zou je naar me kijken
... je bed, dan kon je in me slapen
... je kussen, dan kon ik jouw hoofd te rusten leggen
... je deurklink, dan zou ik door je handen gaan
... je schaduw, dan zou ik aan je voeten hangen
... je keukenvloer, dan zou ik jouw voeten steunen
... een medicijn, dan kon ik jouw weer helen
... je brood, dan zouden jouw lippen mij omsluiten
... je after-shave, dan zou je naar me kunnen ruiken
... je radio, dan zou je naar me luisteren
... een lamp, dan kon ik jou verlichten
... een droom, ik liet je al de mooiste dingen zien
... een hond, dan kon ik aan je voeten liggen
... de schaduw van die hond, dan was ik achter jou
... de zuurstof in de lucht, dan hield ik je in leven
Maar liefst van al, een tovenaar, dan kon ik je de wereld geven